Selecteer een pagina

Contitank

Tankstorage

Wij voorzien in de oplossing voor de opslag en het transport, en zijn door onze flexibele en dienstverlenende instelling in staat om maatwerk te leveren. De producten ontvangen wij via zeeschepen, vrachtwagens en binnenvaartschepen en slaan deze op in onze tanks. Tijdens de opslag kunnen wij maatwerk op het gebied van mixen, verwarmen en/of inpakken aanbieden, om de opslag en het verwerkingsproces voor u te vergemakkelijken. Vervolgens worden de producten via het zeevaart-, binnenvaart-, spoor- en vrachtwagennetwerk verder verwerkt en naar de eindbestemming getransporteerd.

Contitank is een full-service logistieke dienstverlener met opslagtanks, gespecialiseerd in dierlijke en plantaardige oliën en vetten.

Als centraal gelegen unit in de bio-economie heeft Contitank een ultieme connectie met nabij gelegen belangrijke verbindingsroutes en industrieën. Delfzijl is gelokaliseerd tussen het ‘Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen’ gebied en de ‘Poort van Hamburg’. Midden- en Oost-Europa zijn via zee en wegtransport goed bereikbaar, door het ruime scala aan transportmogelijkheden. Daarbij kennen we bij Contitank geen lange wachttijden aan de terminal!

Om maatwerk te leveren aan de klant bieden wij momenteel de volgende aanvullende services:

 • Laden & lossen van vrachtwagens en schepen
 • Nauwkeurig wegen van de producten op de weegbrug
 • Laboratorium voor het analyseren van monsters
 • Het indoor opslaan van producten
 • Het verwarmen van producten met stoom/heet water
 • Het mixen van producten
 • Boord/boord transfermogelijkheid
 • Het vullen van verpakte materialen
 • Transporteren inlands en over zee

Contitank ondersteunt op een duurzame manier de sterke groei van de bio-economie in Groningen. Wij zijn constant bezig te innoveren, om met duurzame maatwerkoplossingen de groene toekomst een gezicht te geven. Dat willen wij bereiken door de instroom van hoogwaardige, natuurlijke grondstoffen te ontvangen. Een belangrijk onderdeel hierin is de verbinding en vervlechting van de technische infrastructuur. Met de vervlechting van technische infrastructuren verwacht Contitank niet alleen een gezonde groei te kunnen realiseren, maar vooral zien wij het als mogelijkheid om duurzame relaties aan te gaan met de klant. Onze ambitie is een intensieve samenwerking met Chemport Europe. Zodoende kunnen wij partijen die actief zijn in de handel en productie van dierlijke en plantaardige oliën en vetten een duurzame oplossing bieden. Het door-ontwikkelen van al deze onderdelen zal leiden tot een krachtige lift-off van de groene economie in Groningen.

In 2018 heeft Contitank haar capaciteit met 13.100 m3 uitgebreid door het plaatsen van tien nieuwe opslagtanks en ook de komende jaren zullen wij niet stil gaan zitten. Wij gaan namelijk investeren voor 17 miljoen euro in nieuwe logistieke voorzieningen op chemiepark Delfzijl. De opslagcapaciteit zal worden uitgebreid tot meer dan 50.000 m3. Directeur Joris Hoogenbosch: “Er komen steeds meer hoogwaardige natuurlijke grondstoffen op de markt. Met onze investeringen in opslagcapaciteit en logistieke voorzieningen maken we het bedrijven in het chemiecluster mogelijk te groeien en nieuwe industriële productieprocessen te ontwikkelen.”

Onze kracht

Blijf op de hoogte!
Bekijk onze LinkedInpagina om op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen.

We zijn aan het uitbreiden!
Daarom geven we jou de kans om een van onze nieuwe tanks, die gereed zijn medio 2019, te reserveren.

Contitank B.V.

Tankstorage

Melasseweg 1
9936 CX, Farmsum
T +31 (0)59 66 325 99

E-mail | LinkedIn

Bedrijfsinformatie

Branche: Tankstorage

Vestigingen: Delfzijl

Bedrijfsactiviteiten

Soort werkzaamheden: Logistiek; maatwerk opslag

Specialisaties: verhitten; inline-menging; verpakken

Certificeringen:

 • Certified Kosher
 • ISO 9001:2015
 • ISCC
 • GMP+
 • QS. Quality scheme for Food
Downloads

Contitank B.V.