Selecteer een pagina

Hogeschool Utrecht

Centrum voor Natuur & Techniek

Kennis moet je ook onderhouden. Investeren in kennis is de sleutel tot succes. Investeren in kennisontwikkeling, maar ook in kennisbehoud en kenniscirculatie. Nieuwbouw, onderhoud, beschikbaarheid, veiligheid en kwaliteitsborging van installaties, gebouwen en infrastructuur wordt steeds belangrijker. Dit alles willen we zoveel mogelijk duurzaam bewerkstelligen. Om dit te kunnen doen is samenwerking tussen bedrijfsleven, werknemers en onderwijsinstellingen absoluut noodzakelijk. Analyseren, innoveren, bijscholing (leren), nascholing (groeien) en samenwerking zijn de kernwoorden. Een hbo-instelling kan u hierbij helpen.

Centrum voor Natuur & Techniek (CvNT), al meer dan 50 jaar hét loket voor technische professionals van Hogeschool Utrecht, biedt cursussen en opleidingen op hbo-, post-hbo en masterniveau. De domeinen waarbinnen geopereerd wordt zijn: Gebouwde Omgeving, ICT, Life Sciences & Chemistry, Materialen, Engineering, Onderhoud & Inspectie en Bedrijfskunde.

Integrale kennis
Door de brede scope op zowel Materiaalkunde, Engineering als Inspectie en Onderhoud bieden onze opleidingen op het gebied van Onderhoud & Inspectie precies die (integrale) kennis die nodig is om verder te kunnen kijken dan het eigen vakgebied, en daardoor aantoonbaar betere resultaten te boeken. Voorbeelden zijn de post-hbo opleidingen Inspectie- en Keuringstechnieken Level 3, Onderhoudstechnologie en Onderhoud en Management.

Gratis opleiden
Op masterniveau bieden wij de Master of Engineering in Maintenance & Asset Management. Deze master is de manier voor professionals om hun carrière en persoonlijke ontwikkeling naar een hoger plan te tillen. Tevens zal voor het bedrijf de meerwaarde van de werknemer al snel zichtbaar zijn.

Afgestudeerden van zowel onze post-hbo als onze masteropleidingen laten spectaculaire kostenreducties zien na implementatie van hun tijdens de opleiding geschreven plan. Kostenreducties die de kosten van het volgen van een opleiding ver te boven gaan en de opleiding daarmee feitelijk gratis maken. Overtuigd van de effectiviteit is in 2010 gestart met opleiden op basis van No Cure-No Pay.

Meer dan techniek alleen
Omdat het niet allemaal puur om techniek draait, maar van werknemers ook steeds vaker wordt verwacht dat zij bedrijfsprocessen en projecten managen, veranderingsprocessen begeleiden en zorgen voor kwaliteitsborging, biedt CvNT ook opleidingen op het gebied van Projectmanagement, Quality Engineering en Verandermanagement. Deze opleidingen bieden wij niet alleen aan voor individuele deelnemers, maar hebben zich ook bewezen in succesvolle in-company trajecten.

Het volgen van een opleiding, gecombineerd met een drukke baan roept soms vragen op over de haalbaarheid. Dat geldt zowel voor de werk- als voor de thuissituatie. Motivatie is een belangrijke factor voor succes. Belangrijk is ook dat de werkgever het belang van opleiden onderkent. Een belang voor zowel het bedrijf als de deelnemer. Centrum voor Natuur & Techniek heeft meer dan vijftig jaar ervaring met het opleiden van professionals. Ons gehele aanbod, afgestemd op werkenden, bieden wij aan in deeltijd. Dit betekent over het algemeen dat de deelnemer één of twee dagdelen per week colleges volgt.

Maatwerk
Op uw specifieke kennisvraag zoeken wij graag een antwoord. Zo kunnen wij cursussen op maat voor u ontwikkelen die qua inhoud, niveau en duur worden afgestemd op uw behoeften. Deze in-company opleidingen verzorgen wij bij u in huis, in uw regio of op onze eigen locaties binnen Hogeschool Utrecht.

CEDEO-erkenning
Centrum voor Natuur & Techniek is erkend door Cedeo. Het Cedeo-keurmerk waarborgt de klanttevredenheid. Deze wordt in een klanttevredenheidsonderzoek gepeild. Het laatste onderzoek heeft geresulteerd in een eindbeoordeling van 8,7.

Meer weten?

Voor een compleet overzicht van ons aanbod binnen de genoemde domeinen verwijzen wij graag naar onze website CVNT.nl. Alle informatie over cursussen en opleidingen kunnen wij u ook toesturen.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dat kan zijn over individuele deelname of in-company mogelijkheden? Neemt u dan contact op en vraag naar onze studieadviseurs.

Waarom studeren bij de HU?

Actueel

Laat je overtuigen tijdens één van onze geplande open dagen… >

Praktijk uit het veld

Opleidingen sluiten uitstekend aan op de praktijk.

Eigen tempo

Op verschillende momenten instromen en zelf je tempo bepalen.

Hogeschool Utrecht

Centrum voor Natuur & Techniek

Nijenoord 1
3552 AS Utrecht

E-mail | Website

Postbus 182
3500 AD Utrecht
T +31 (0)88 481 88 88

Bedrijfsinformatie

 

Branche: Algemeen, Arbo / Milieu / Energie, Chemie / Industrie, Automatisering / ICT, Infrastructuur / (Verticaal) Transport, Techniek / Maintenance, Veiligheid / Security, Supplying
Aantal medewerkers: 20
Aantal vestigingen: 1

Bedrijfsactiviteiten
Productsoorten: cursussen en opleidingen op hbo-, post-hbo en masterniveau, maatwerktrajecten Actief in sector: Arbo, Milieu & Energie, Chemie, Industrie, Automatisering, Bouw & Infrastructuur, Transport, Techniek, Maintenance, Veiligheid, Security, Supplying
Bedrijfsmissie
Missie: Waardecreatie door goed onderhoud
Studieaanbod
Gebouwde omgeving

 • Bedrijfskundig Management & Ondernemerschap voor Bouw & Infra
 • Integraal Adviseur/Inspecteur Vastgoed

Onderhoud & Inspectie

 • Onderhoudstechniek (post-MBO)
 • Onderhoudstechnologie (post-HBO)
 • Onderhoud & management (post-HBO)
 • Master of Engineering in Asset & Maintenance Management
 • Inspectie- en Keuringstechnieken Level 2 en 3

Materialen

 • Introductie Metaalkunde
 • Metaalkunde
 • Introductie Corrosiebeheersing
 • Expert Class Gieterijtechniek

Engineering

 • Middelbare Lastechniek
 • Laspraktijk Ingenieur (LPI)
 • Workshop Lasnormen
 • Procestechnologie voor Engineers

Bedrijfskunde

 • Verandermanagement
 • Projectmanagement

Hogeschool Utrecht, Centrum voor Natuur & Techniek