Selecteer een pagina

Insulcon B.V.

Insulcon B.V. een ISO en VCA** gecertifieerd bedrijf, is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en leveren van op maat gemaakte hoog temperatuurbestendige oplossingen. Van projectfase tot aan supervisie bij montage van onze materialen; wij bieden een totaaloplossing! Al onze producten worden geproduceerd in onze fabriek in Steenbergen (NL) of Temse (B) en kunnen worden toegepast in zeer uiteenlopende thermische procesinstallaties. Te denken valt aan vuilverbrandingsinstallaties, gasturbinesystemen, ethyleenfornuizen, krakers, etc. Door onze jarenlange ervaring en kennis van hoog temperatuur isolatiematerialen, zijn wij in staat om voor ieder thermisch probleem de meest passende oplossing te bieden. Zelfs in de meest extreme omgevingsomstandigheden.

Insulcon is opgericht in 1980 en sindsdien gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en leveren van klantspecifieke hoog temperatuurbestendige en vuurvaste isolatiematerialen. Van projectfase tot aan supervisie bij montage van onze materialen; wij bieden u een totaaloplossing! Met een eigen engineeringafdeling, productiefaciliteiten in zowel Nederland als België en een centraal gelegen magazijn, zijn wij in staat u snel en vakkundig van dienst te zijn.

Een aantal voorbeelden van onze producten en diensten:

Hot spot repair service

Het continue in bedrijf zijn van thermische installaties zoals fornuizen en boilers, kan resulteren in beschadigingen van de vuurvaste bekleding aan de binnenzijde van de unit. In het ergste geval valt er een gedeelte van de bekleding uit waardoor de casing direct aangestraald wordt, met hoge temperaturen en verbranding tot gevolg. Een reguliere reparatie van een hot spot brengt vaak hoge kosten met zich mee. De unit moet worden stilgezet (ongeplande shutdown) en pas na een cooling-down periode is het mogelijk om een inwendige inspectie te doen en een vuurvaste reparatie uit te voeren. Met onze Hot Spot repair service kunnen wij uw hot spots repareren terwijl uw unit volledig in bedrijf blijft.

Wearflex® en Refrex® producten

De afdeling Wearflex biedt u een volledig assortiment hittebestendige producten vervaardigd uit technische weefsels. Te denken valt aan flexibele verbindingsstukken, weefselcompensatoren, flexibele afdichtingen rondom pijpdoorvoeringen, hitteschilden en andere hittebestendige weefselproducten. Door het gebruik van Wearflex® en Refrex® producten worden veelal axiale, laterale en/of angulaire bewegingen, ten gevolge van thermische uitzetting en/of trillingen in leidingen, opgevangen. Andere producten zijn specifiek ontwikkeld om te voorkomen dat, ten gevolge van een lichte onderdruk, koude lucht in uw fornuis wordt gezogen.

De installatie van al deze producten kunnen op locatie worden uitgevoerd onder toezicht van één van onze specialisten.

Vacuüm gevormde producten

Vacuüm gevormde  producten worden toegepast voor de isolatie van complexe vormen en in applicaties waar traditionele isolatiematerialen te zwaar zijn of thermisch niet voldoen. Wij kunnen   uit diverse vezelkwaliteiten, alle mogelijke vormen en densiteiten produceren. Hittebestendig tot 1600°C. Voorbeelden van toepassingen zijn branderblokken en peepholes.

Technisch textiel

In onze textielfabriek in België (Insulcon N.V.) wordt een groot assortiment aan hittebestendig isolatie- en afdichtingsmateriaal geproduceerd. Gevlochten pakkingen (ovendeur afdichtingen), gedraaid koord, vezelkoord, isolatieband, sleeves en technische weefsels behoren allemaal tot de mogelijkheden. Afhankelijk van uw specifieke toepassing kunnen wij uw product voorzien van een montagestrip, een coating of zelfs eindloos maken.

Pyrogel en Cryogel

Pyrogel en Cryogel materialen zijn flexibele superisolerende isolatiedekens voor toepassingen tussen -270°C en 650°C.  Ze beschikken over unieke eigenschappen zoals een extreem hoge isolatiewaarde, waterafstotend maar dampdoorlatend, goede flexibiliteit en gebruiksgemak. Hierdoor zijn Pyrogel en Cryogel producten zeer geschikt in die toepassingen waar onvoldoende ruimte is voor traditionele isolatie en beschermen ze tevens tegen CUI.  Om de installatie ervan  te versnellen en vereenvoudigen kunnen we vooraf op maat geprefabriceerde isolatiedelen voor u produceren. Zoals bijvoorbeeld herbruikbare lobstertails voor de isolatie van bochten.

Compleet pakket

One stop shopping

Naast eerder genoemde specialiteiten biedt Insulcon het complete pakket van hoge temperatuur isolatiematerialen zoals vezelbekledingen, achterliggende isolatie zoals calciumsilicaat of ander plaatmateriaal en een uitgebreid pakket aan vuurvaste isolatiestenen. Doordat wij beschikken over CNC gestuurde freesmachines, geautomatiseerde snijmachines automatische stansmachines, (lint)zaagmachines en watersnijders, kunnen wij al onze producten exact op maat voor u produceren. 

Onze kracht

Insulcon biedt klantspecifieke hoog temperatuurbestendige en vuurvaste isolatiematerialen. Van projectfase tot aan supervisie bij montage van onze materialen; wij bieden u een totaaloplossing!

Wearflex® en Refrex® producten; een volledig assortiment hittebestendige producten vervaardigd uit technische weefsels

Hot spot repair zonder dat ongewenste en ongeplande shut down

Insulcon B.V.

Zilverhoek 4
4651 SP Steenbergen

E-mail | Website

T:+31 (0)167 565 750

 

Bedrijfsinformatie

Branche: Vuurvaste isolatiematerialen
Aantal medewerkers: 180
Vestigingen: Insulcon N.V., Insulcon GmbH, Insulcon Projects SA
Certificeringen: ISO 9001, ISO 14001, VCA**

Insulcon B.V.